070-620 04 11 ulrika@crossfitspiro.se

OM CROSSFIT SPIRO

I grund och botten tror vi på en sund och naturlig träning utan maskiner. Back to Basics, helt enkelt. På SPIRO kombineras styrka och kondition i ett intensivt tempo för att skapa allsidigt tränade människor, som är både starka och uthålliga. Människor som klarar av vardagens utmaningar utan svårigheter; cykla i motvind till jobbet, skotta bort tung snö runt huset eller bära upp tunga kassar mat i trapphuset när hissen är trasig. Människor som också är kapabla att löpa eller cykla långdistanser om så behövs. Vi jobbar med vår mentala uthållighet för att klara det dagens krav i vardagen. Passen på SPIRO ser olika ut varje dag, ständig variation alltså. Olika övningar, olika upplevelser. Men ett par saker är alltid stående. Passet leds av en utbildad tränare, som vi kallar coach. Coachen instruerar varje rörelse som ska genomföras under passet, för att minimera skador och maximera effekt. Det är alltid små grupper som tränar, detta för att coachen personligt ska kunna anpassa intensiteten efter varje enskild persons förutsättningar och mål med träningen. En personlig träning i grupp, alltså.

Våra pass:

WOD – Konstant varierade funktionell träning under hög intensitet. Pass sammansatta så att du ska bli så allsidigt tränad som möjligt. Passen består oftast av en teknikdel följt av en lite flåsigare avslutning.

STRENGTH – Fokus på grundstyrka. Inga hopp, löpning eller övningar i riggen där vi hänger. Annars så tufft, tungt, flåsigt som du själv gör det.

Team WOD  – Dessa pass körs i TEAM och innehåller oftast ingen styrke-/teknikdel utan är oftast ett längre pass med fokus på hög intensitet. Teamen delas in på plats

SPRIO-TEEN –  Ungdomar mellan 12-16 år. Fokus på teknik med lättare vikter samt introduktion till skivstångslyft och gymnastiska övningar

SPIRO-KIDS–  Barn mellan 6-11 år. Fokus på rörelse, kroppskontroll, teknik och lek. Höst- och vårtermin

Specialpass förekommer men ovanstående är de mest vanliga. Fråga gärna om det är något ni undrar över.

Frågor och svar:

JAG ÄR INTE I SÅ BRA FORM. KAN JAG KOMMA TILL ER ÄNDÅ?
Då är det perfekt att komma till oss. Du lär dig att utföra rörelser och övningar på rätt sätt och du kommer snabbt i form på SPIRO! Oavsett vilken nivå du är på när du börjar ser du resultat och förbättringar på kort tid .

HUR GÖR JAG FÖR ATT KOMMA IGÅNG MED MIN TRÄNING PÅ SPIRO?
Börja med att boka in dig på ett NoSweatIntro. Det är ett kort möte där vi pratar om dina mål och önsknigar kopplat till kost och träning. Vi visar runt och berättar om funktionell träning och hur det funkar på Spiro. Boka in dig för mötet genom att trycka på ”Kom i gång” i menyn. Därefter bestämmer du dig för om du vill börja och vilken typ av introduktion som passar dig.

VAD FINNS DET FÖR OLIKA TYPER AV INTRODUKTION?
Alla som börjar på Spiro genomgår en introduktion. Detta gör vi för att du ska känna dig bekväm med de rörelser som vi utför på passen. Det finns två olika typer av introduktioner. 
1. SNABBSTART: Du träffar en coach vid två tillfällen för genomgång, varje pass tar ungefär 1 timma ochh 15 min. I introduktionen ingår förutom de 2,5 timmarnas PT pass – 1 månads träning,  InBodyvägning, Rörlighetsscreening.
2. KICKSTART: 5 veckors träning i grupp läs mer under menyn kick-start. Ny start ett par gånger om året.

NÄR ÄR DET ÖPPET PÅ SPIRO?
SPIRO är öppet för medlemmar 5-23 alla dagar. Open gymyta kan utnyttjas då det inte är pass och bokas i vårt bokningssystem eller i mån av plats i samband med att det hålls pass. Coach finns på plats minst 15 min före passen börjar.

BEHÖVER JAG NÅGON TRÄNINGSERFARENHET ELLER MINIMINIVÅ AV KONDITION?
Nej. Våra coacher hjälper dig att anpassa vikt och intensitet och är med dig hela tiden och visar dig vad du ska göra.

VAD BEHÖVER JAG HA MED MIG TILL ETT PASS? Egentligen bara dig själv. Och såklart träningskläder; shorts, t-shirt, gymnastikskor och en vattenflaska brukar räcka. Gärna en tjockare tröja då delar av pass kan hållas utomhus, självklart beroende på väder. 

KAN HELA FAMILJEN TRÄNA PÅ SPIRO?
För de allra minsta finns SPIRO Kids (för barn 6-11 år). Lägsta ålder för att lösa ordinarie medlemskap och träna på SPIRO är 12 år. För att själv teckna medlemskap ska man vara 18 år gammal. Är man är under 18 år behövs alltid målsmans godkännande.

FÅR BARNEN FÖLJA MED?
JA, det går bra. Inga barn får vistas på passytan under passen med tanke på skaderisk för både barnen och de som lyfter. Däremot får de gärna sitta i entrén eller i anslutning till där vi tränar men inte på ytan.

VAR PARKERAR JAG BILEN?
Vi har fri parkering längs med hela Industrivägen eller inne på gården. Det finns även viss möjlighet att parkera utanför Gardin & Markisbutiken. Dock behöver det finnas några platser kvar till deras kunder.

FINNS  DET OMKLÄDNINGSMÖJLIGHET?
Det finns två små onklädningsrum med en dusch i vardera. Unisex och först till kvarn.